S

FunX werkt als partner van de NPO regelmatig samen met publieke omroepen. Zo zijn er afgelopen maanden samenwerkingen gestart met Avro & Tros (TopX jongerenpanel) en de Vara (Blikvoer.tv). Komende maand wordt er rondom de eindexamens ook samengewerkt met de NCRV. Regelmatig merkt FunX in haar uitzendingen en online dat sommige onderwerpen heel veel losmaken bij de jongerendoelgroep. Te denken valt aan de OV-Chipkaart, studiefinanciering en het Midden-Oosten conflict. Daar gaat FunX dan dieper op in.

Politiek
Voor kwantitatief onderzoek op deze en andere onderwerpen is FunX een samenwerking aangegaan met het Avro en Tros EénVandaag jongerenpanel: Top-X. Dit jongerenpanel onderzoekt zeer regelmatig de mening van jongeren over uiteenlopende onderwerpen. Afgelopen maanden hebben we de handen ineen geslagen met het Geert Wilders-onderzoek en met een onderzoek over de gemeenteraadsverkiezingen.

Palestina-Israel conflict
Blikvoer.tv (Vara) en FunX zijn dit voorjaar een discussie gestart met jongeren over het Palestina-Israel conflict. In één van de uitzendingen van FunX bleek dat veel luisteraars een uitgesproken mening hebben over dit onderwerp. Blikvoer heeft daarop een filmpje geproduceerd waarin jongeren praten over het onderwerp. Voor veel jongeren is dit filmpje de aanleiding om deel te nemen aan de online discussie op Blikvoer.tv en FunX.fm.

Eindexamenjournaal

Een ander onderwerp dat bij veel FunX luisteraars volgende maand hoog op de agenda staat zijn de eindexamens. Net als vorig jaar werkt FunX weer samen met de NRCV. Deze partij produceert het eindexamenjournaal dat vanaf 17 mei elke dag te horen is om 8.30 uur, 18.30 uur en 20.30 uur. Luisteraars kunnen reageren op de examens via de website van FunX, waarop zij ook allerlei handige links vinden tijdens hun examen.

bron: http://www.funx.info/

 

© s. kroeske - j.fictoor