P De nieuwe publieke omroep PowNed gaat vanaf 1 september uitzenden op Radio 1 en 3FM en Wakker Nederland op Radio 1 en Radio 2. Daarnaast wordt de uitzendtijd van BNN op 3FM verdubbeld. Dat staat in de nieuwe indeling van de zes publieke radiostations die de Raad van Bestuur van de Publieke Omroep heeft goedgekeurd. MAX krijgt voor het eerst zendtijd op Radio 1 en krijgt meer zendtijd op Radio 4. In de komende periode komen de omroepen met meer informatie over nieuwe programma’s en presentatoren.

De verandering vindt plaats op basis van de wettelijke uitzenduren en budgetten zoals de minister deze heeft bepaald voor de omroepen voor de komende vijf jaar. In de programmering moet vanaf 1 september plaats zijn voor de nieuwe omroepen PowNed en Wakker Nederland en hebben BNN en MAX recht op meer uitzenduren. Een aantal andere omroepen moet als gevolg hiervan uitzendtijd inleveren.

"Wekelijks bereiken we met publieke radio zes-en-een-half miljoen luisteraars", zegt Jan Westerhof, directeur NPO Radio. "Die wil je met een vernieuwde programmering niet van je vervreemden. Integendeel. We hebben met de nieuwe programmering een balans gezocht tussen de wettelijke opdracht, de behoefte van luisteraar aan een vertrouwde programmering en de ambities van de verschillende de omroepen om zich met de programma's te kunnen profileren. Een klein aantal van de huidige titels gaat verdwijnen of krijgt een nieuwe plaats in het schema. Ruim tachtig procent van de huidige programmering blijft ongewijzigd."
"Met circa dertig nieuwe programma's verdeeld over de zes publieke radiostations stemmen we ons aanbod publieke radio nog beter af op de luisteraar", meent Westerhof.

Rob Stenders naar PowNed op 3FM
Rob Stenders gaat in het nieuwe seizoen naar PowNed. Voor de nieuwe omroep gaat hij op vrijdagavond tussen 22:00 en 00:00 uur een programma maken en waarschijnlijk gaat hij ook op vrijdagmiddag twee uur vullen. Zijn huidige programma voor de VARA op 3FM stopt.  
Overigens is Stenders nog niet definitief weg bij de VARA. "Stenders is inderdaad meerdere opties aan het overwegen met betrekking tot het vervolg van zijn radiocarrière, maar er is nog niets officieel bekrachtigd", laat de omroep weten.

Op Twitter meldde 3FM-dj Coen Swijnenberg het volgende: Timur gaat 12-14 doen. Het programma gaat Timur Tot Twee Uur heten.

bron: o.a. radiofreak, twitter
 

© s. kroeske - j.fictoor