R Radio Veronica wordt steeds meer dé mannenzender van Nederland. Dit wordt bevestigd door de vanochtend bekendgemaakte luistercijfers van RAB/ Intomart GfK. Het marktaandeel in de doelgroep mannen 20-49 jaar steeg maar liefst 16% ten opzichte van de vorige meetperiode. In juli – augustus 2009 was het marktaandeel 10,8% tegen een marktaandeel van 12,6% in augustus- september 2009.

Sinds augustus 2009 is Radio Veronica official supplier van de Eredivisie. Als onderdeel van de nieuwe samenwerking zendt het station iedere werkdag in het programma ‘MogguhRick’ de Eredivisie Update uit. Het hele voetbalseizoen lang interviewt Radio Veronica-dj Rick van Velthuysen spelers en trainers van alle clubs uit de Eredivisie. Daarnaast zorgen voetbalspecialisten Johan Derksen en René van der Gijp voor vlijmscherpe gastcolumns.

Recente acties van het station met de beste 80’s en 90’s hits zijn het weggeven van seizoenskaarten voor je favoriete Eredivisie club, De 80’s Top 880 waarbij de lijst met de 880 beste tracks uit de jaren ‘80 geheel samengesteld is door de luisteraars en de Tank Tiendaagse waar tien werkdagen lang de eerste 150 luisteraars van Radio Veronica een gratis volle tank kregen bij een TinQ tankstation.

Ab Trik, CEO Radio Veronica: “We zijn er trots op dat Radio Veronica Official Supplier is van de Eredivisie. Met deze samenwerking weet Radio Veronica haar luisteraars het hele voetbalseizoen aan zich te binden met unieke content en acties en is hiermee de belangrijkste radiozender voor alle voetballiefhebbers in Nederland. En dat blijkt ook uit deze cijfers!

Radio Veronica
Radio Veronica is het station met de beste 80's & 90's hits en dj's als Erik de Zwart, Rick van Velthuysen, Rob van Someren, Ferry Maat, Bart van Leeuwen, Colin Banks, Patrick Kicken, Ben Liebrand, Erwin Peters, Peter Teekamp, DJ Silverius, Silvan Stoet, Luc van Rooij en DJ Sven. Radio Veronica is in heel Nederland via de ether, diverse mobiele diensten, Digitenne, Astra satelliet, radioveronica.nl en kabel te ontvangen.

Radio Veronica is onderdeel van de Sky Radio Group.

Bron: RAB/Intomart GfK CLO, ma-zo 07.00-24.00 uur

 

© s. kroeske - j.fictoor