S De Media Academie in Hilversum vraagt 7 juli surseance van betaling aan. Negen van de 26 mensen is vorige week ontslag aangezegd. De academie kampt met een teruglopende omzet, stijgende kosten en een schuld van €1,8 miljoen. Interim-manager Kees Schouten gaat er vanuit dat de te benoemen bewindvoerder zich gaat buigen over het door hem uitgewerkte herstructureringsplan. Dat voorziet in een focus op cursussen en trainingen voor de publieke omroep waarbij de staf van de Media Academie krimpt met negen mensen. Aan de academie zijn ook nog zo’n honderd freelance docenten verbonden.

Ook wordt gekeken naar samenwerking met de Hogeschool Utrecht om de master journalistiek in een crossmediale nieuwsomgeving te kunnen voortzetten. Ook zal de bewindvoerder een oplossing moeten vinden voor de schuld van 1,8 miljoen euro.

Volgens Schouten is de afgelopen jaren het tekort langzaam maar zeker opgebouwd en is er nu geen geld meer om de rekeningen te betalen. De deelnemers aan het bestuur (publieke en commerciële omroepen en facilitaire bedrijven) waren niet bereid geld voor de schuldsanering te leveren.
bron: villamedia
 
 
Reacties
Nog geen reacties
Plaats reactie
 

© s. kroeske - j.fictoor