E

Edwin Evers en de Radio 1-programma’s ‘Plots’ en ‘Bureau Buitenland’ zijn genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon 2013. De winnaar wordt bekendgemaakt op woensdag 5 juni in De Vorstin in Hilversum. Dan is ook de uitreiking van de Nipkowschijf.

De Nipkowschijf is de roepnaam voor de onderscheidingen die de Nederlandse mediajournalisten jaarlijks uitreiken aan de beste tv-programma's (Nipkowschijf), radio-uitzendingen (Reissmicrofoon) en multimediale prestaties van het afgelopen seizoen (Prichettprijs, deze wordt echter al enige jaren niet meer toegekend). Desgewenst kan de jury bovendien Ereprijzen voor een geheel oeuvre en eervolle vermeldingen toekennen.

In 2012 won Giel Beelen (3FM) de Zilveren Reissmicrofoon en ging er een eervolle vermelding naar Radio 6. Die gaat dit jaar weer naar de soul- en jazz-zender. Jaap Boots van het Radio 6-programma 'JaBo Gumbo Show' krijgt de prijs.

In 2012 ging de Zilveren Nipkowschijf naar O'Hanlons Helden. Eerder werden onder meer De Wereld Draait Door, 't Vrije Schaep en Koefnoen geëerd met de prijs.

 

© s. kroeske - j.fictoor