S In Ierland maakt het radiostation 4FM zich op voor de officiële start. Vanaf vrijdag 27 februari is de zender in grote steden als Dublin, Cork, Limerick, Galway en Clare te ontvangen. 4FM richt zich met een mix van gesproken woord en hits van de afgelopen 50 jaar vooral op de doelgroep 45+.

De zender kreeg in februari 2008 een zogenoemde ‘Multi-City’ licentie toegewezen door the Broadcasting Commission of Ireland (BCI) (website: http://www.bci.ie/ ). Hierdoor heeft het radiostation de beschikking gekregen over etherfrequenties in en om de grote steden. Het potentiële bereik met deze frequenties ligt op ongeveer 1,7 miljoen luisteraars, op een totale populatie van 4,5 miljoen inwoners.
Met de doelgroep 45+ zullen artiesten zoals onder andere The Beatles, The Carpenters, Barry Manilow, Dire Straits, Level 42, Supertramp, Simon & Garfunkel, Hollies, Genesis, Eagles, Move, Gilbert O'Sullivan, Joe Jackson Diana Ross, Paul Anka, Chuck Berry enz te horen zijn. Tijdens de avonduren zal veel specialistische muziek zoals jazz & soul gebracht worden. verder wordt muziek gedraaid van Motown, musicals, en mainstream.

Op het nieuwe radiostation zal voormalig RTÉ-deejay Gareth O'Callaghan de dagelijkse ochtendshow gaan presenteren. Andere presentatoren zijn Jimmy Greeley, Damien Kiberd, Brian McColl, Tom McGurk en Gerry Stevens.

Het is de bedoeling dat 4FM een geduchte concurrent wordt voor RTÉ Radio 1. Deze publieke informatiezender is al sinds jaar en dag marktleider in Ierland. Het afgelopen jaar was Radio 1 goed voor een marktaandeel van bijna 22%. In Dublin ligt het marktaandeel zelfs op ruim 30%.
website: http://www.4fm.ie/

 

© s. kroeske - j.fictoor