R

In het Theater Gooiland in Hilversum zijn15 november  live op Radio 2 de RadioRing, de Zilveren RadioSter Man/Vrouw en Marconi-Awards uitgereikt.

Gouden RadioRing 2012
Effe Ekdom (AVRO/3FM) is de winnaar geworden van  de Gouden RadioRing 2012. Effe Ekdom won van de andere genomineerden; Het Foute Uur, Q- Music en De Avondploeg, Slam!FM. Gerard Ekdom nam de RadioRing in ontvangst via een megadikke ringslang.

Zilveren RadioSter Man
De Zilveren RadioSter Man is naar AVRO DJ Gerard Ekdom gegaan van de genomineerden Edwin Evers (538) en Jeroen van Inkel (Q- Music).

Zilveren RadioSter Vrouw
Bij de vrouwen is Kristel van Eijk, Q- Music, de winnares van de Zilveren RadioSter. Genomineerde Claudia de Breij (VARA) wist de RadioSter al vier keer eerder te verzilveren. Voor Roosmarijn Reijmer (VPRO) was het de tweede keer dat ze genomineerd was voor de Zilveren RadioSter.

Marconi Awards
Tegelijk met de RadioRing en -Sterren zijn ook de Marconi Awards uitgereikt. Felix Meurders wint de Marconi Oevre Award. Meurders is een belangrijk icoon binnen de Nederlandse radio, die de afgelopen decennia van grote invloed is geweest op tientallen radiomakers.

Radio 1 is uitgeroepen tot de Beste Zender. Naast het sterke  Radio 1 Journaal en oerklassiekers als Met het oog op morgen en Langs de Lijn, zijn er met nieuwe titels als De Gids.fm, Vrijdagmiddag Live bijzondere stappen gezet.

Barend en Wijnand (NCRV, 3FM) hebben de prijs ontvangen voor Aanstormend Talent. Barend en Wijnand nemen zichzelf niet te serieus, schuwen het experiment niet, zijn intelligent en maatschappelijk betrokken', aldus het juryrapport


 

© s. kroeske - j.fictoor