N Vanaf 3 september gaat de nieuwe programmering van 538 van start. Daarin is naast bewezen succesvolle programma’s, zoals ‘Evers staat op’, ‘LunchTim’, ‘Jeroen Nieuwenhuize’, Ruuddewild.nl’ en ‘Dance department’ ook een aantal nieuwe shows te vinden. Nieuw op 538 zijn ‘Dane doet ’t’, ‘Barry’s weekend vibe’, ‘Niek =’, ‘@labrando’, ‘D’r uit met Jens’ en ‘De Frank en vrijdag show’.

Frank Dane
Na twee jaar afwezigheid is Frank Dane weer terug bij 538. Vanaf 3 september start hij met zijn avondprogramma ‘Dane doet ‘t’, elke maandag tot en met donderdag van 19.00 tot 21.00 uur op 538. Op vrijdag van 18.00 tot 21.00 uur presenteert hij het ultieme pre-weekend programma ‘De Frank en vrijdag show’. Frank Dane: “Als je het mij vraagt is het begin van de avond het lekkerste moment van de dag. Tijd voor wat plezier en eindelijk doen waar je zin in hebt. Dat is ook ‘Dane doet 't’. Met nieuwe muziek, de Relatietest en alles waar we maar zin in hebben. En vrijdagavond? Dat is toch potverdikkie het mooiste moment van de week! Daar gaan we groot uitpakken met gasten, live muziek, een huisband en heel veel weekend!!

Dave Minneboo, programmaleider en music director 538: “Ik ben ontzettend blij dat Frank Dane weer terug is op de plek waar hij hoort, hier bij 538. Zijn komst hebben we aangegrepen om de programmering nog meer te optimaliseren.

Niek =
Het weekendprogramma van Niek van der Bruggen is vernieuwd. Op de vertrouwde tijd tussen 12.00 en 15.00 uur is hij vanaf 8 september te horen met zijn programma ‘Niek =’. Naast het vaste Eredivisie Voetbal onderdeel bevat ‘Niek =’ een aantal nieuwe items die Niek en zijn luisteraars op geheel eigen wijze invullen.  

Greatest Hits en nieuw talent
Het best beluisterde 538 programma Greatest Hits, elke werkdag van 10.00 tot 12.00 uur, krijgt met Dennis Ruyer een nieuwe presentator. Dennis neemt daarmee de microfoon over van Jens Timmermans, die zich binnen 538 gaat bezighouden met de organisatie van een nieuw project. De 538 Groep introduceert dit najaar een nieuw talentenplatform, voor het vinden en ontwikkelen van nieuw talent. Als 538 jock en allround radioman start Jens vanaf 3 september in de functie van ‘Manager New Talent’. Daarnaast blijft hij zijn liefde voor radio ook uitoefenen. Vanaf 9 september is de 538 jock elke zondag van 08.00 tot 12.00 uur te horen met een nieuw programma ‘D’r Uit met Jens’. Jens Timmermans: “Deze nieuwe functie betekent werken aan de toekomst van 538! Niets is mooier dan je kennis, ervaring en enthousiasme in het radiomaken over te brengen aan een nieuwe generatie.
 
Zondagavond programmering
De zondagavondprogrammering van 538 is ook vernieuwd. Het nieuwe programma ‘Barry’s weekend vibe’ gaat een uur langer door en is vanaf 9 september tot 21.00 uur te horen. Aansluitend tot 00.00 uur presenteert Mark Labrand zijn programma @labrando, wat daarmee vijf dagen per week te horen is op 538.

Nachtprogrammering
In de 538 nachtprogrammering vinden enkele verschuivingen plaats. Maandagochtend start de 53N8CLUB, met van 00.00 tot 03.00 uur Kim van de Berkt en aansluitend tot 06.00 uur Martijn Biemans. Dinsdag- tot en met vrijdagochtend vroeg is tijdens de 53N8CLUB Martijn Muijs van 00.00 tot 03.00 uur te horen, met aansluitend tot 06.00 uur Robin Leféber. Edwin Noorlander presenteert op zaterdag- en zondagochtend tussen 04.00 en 08.00 uur zijn eigen programma.

Florent Luyckx, content directeur 538: “Met deze nieuwe programmering introduceert 538 niet alleen een aantal verse programmatitels, maar ook een flink aantal nieuwe programmaformats. Deze zijn meer dan ooit op de luisteraar gericht, waarbij de input en feedback van de luisteraar belangrijke onderdelen zijn. In dit nieuwe radioseizoen bouwen we deze programmering verder uit door het oplijnen van de 538 website en het introduceren van nieuwe programmaonderdelen, die met digitale tools worden ondersteund. Daarbij staan interactie met onze luisteraars en maximale vindbaarheid van onze content voorop.

Meer informatie: www.538.nl
 

© s. kroeske - j.fictoor