T De 550ste episode van Armin van Buuren’s wekelijkse radioshow wordt groots gevierd. Met een wereldtour van 6 evenementen reist Van Buuren gedurende de hele maand maart langs 5 landen. Nu de eerste 3 evenementen voorbij zijn, wordt de wereldwijde impact van A State of Trance 550 duidelijk. Naast het wekelijkse aantal van 20 miljoen luisteraars op 60 stations (zowel satelliet als fm) in 48 landen, leverden deze speciale live uitzendingen van de shows nog eens tienduizenden extra views via YouTube, tweets via Twitter en views via www.astateoftrance.com op.

Per evenement worden er gemiddeld 3 tweets per seconde verstuurd met de ‘hashtag’ #ASOT550, resulterende in zo’n 90.000 tweets. Tijdens het eerste ASOT550 evenement in Londen, was #ASOT550 wereldwijd 6 uur lang een ‘trending topic’ op Twitter en dus veruit de meest gebruikte term op Twitter, verspreid over de hele wereld. Bovendien waren bijna alle DJ’s die tijdens de shows optraden eveneens ‘trending topic’. Na de shows in Londen, Moskou en Kiev kwam het aantal pagina hits op www.astateoftrance.com op bijna een miljoen te staan. Het aantal YouTube views voor Armada Music, het label achter Armin’s releases, steeg met 3,5 miljoen extra views binnen één week naar bijna 600 miljoen totale views.

Met nog 3 evenementen te gaan, in Los Angeles, Miami en uiteindelijk 31 maart in Den Bosch, belooft het aantal tweets, views en hits alleen nog maar te groeien. Iedere show wordt live uitgezonden via www.astateoftrance.com.
Voor de laatste en tevens grootste editie in de Brabanthallen van Den Bosch zijn nog enkele kaarten te koop via www.astateoftrance.com/tickets. De editie in de Brabanthallen in Den Bosch is het grootste indoor Trance evenement van de wereld, met 40 dj’s, te zien en te beluisteren via een stream op de live-site.

 

© s. kroeske - j.fictoor