M De winnaar van de Marconi Oeuvre Award 2011 is op Radio 2 in de Roodshow (AVRO) bekendgemaakt. De vakjury heeft Lex Harding verkozen als winnaar van de prominente Nederlandse radioprijs.
Woensdagmiddag 23 november 2011 is Lex Harding door Erik de Zwart, Wessel van Diepen en Arjan Snijders vertelt dat hij de winnaar is van deze prestigieuze award. Jan-Willem Roodbeen (AVRO Roodshow) sprak Lex Harding live in de uitzending om hem te feliciteren. Lex Harding is verrast dat hij deze prijs heeft gewonnen en is onder de indruk van het juryrapport. Wat hem het meeste aanspreekt in het rapport is dat hij een man is die inspireert.

Het oordeel van de vakjury
Volgens de vakjury is Lex Harding een belangrijk icoon binnen de Nederlandse radio. "Want als iemand de Nederlandse radio heeft gekleurd en generaties lang van enorme invloed is geweest op tientallen radiomakers en miljoenen luisteraars, dan is het wel Lodewijk den Hengst. Onder zijn alias Lex Harding heeft hij als dj, als radiobaas, als initiator van diverse radio- en tv-stations en als inspirator voor de jeugd vier decennia lang met zijn visie en onuitputtelijke vechtlust het mediaklimaat in ons land verrijkt".

Uitreiking Marconi Awards op hét AVRO RadioGala op 1 december
De Marconi Awards worden op 1 december uitgereikt tijdens het RadioRing Gala (vanaf 20.00 uur in het Raadhuis in Hilversum). De AVRO zendt dit spektakel live uit via Radio 2, TV101 en radioring.avro.nl.

bron: avro
meer info, lees verder op: http://avro.nl/radioring/ 
 

© s. kroeske - j.fictoor