N

 Medialand heeft er een nieuwe broedplaats voor nieuws-talent bij. Begin oktober is op het Mediapark in Hilversum in de radiocoach studio van Pierre Papa de eerste cursusnieuwslezen.nl gegeven door radionieuwslezers Hannelore Zwitserlood en Tamara Bok. De tweedaagse training bood plaats aan tien cursisten, die als eerste de basisvaardigheden van het nieuwslezen leerden. Onder hen medewerkers van lokale en regionale omroepen, een landelijke radio-dj, een aantal professionele voice-over-acteurs, maar ook cursisten met een communicatie- en televisie-achtergrond. Na dit succes is besloten onmiddellijk te starten met de inschrijving voor de tweede Basiscursus en een Verdiepingscursus.
 
Waarom deze cursussen?
Hannelore Zwitserlood en Tamara Bok startten de cursusnieuwslezen simpelweg, omdat dergelijke cursussen nog niet bestonden en er wel degelijk behoefte aan is. Tamara: “Hannelore en ik hebben jarenlange ervaring met het nieuwslezen op de radio en krijgen geregeld de vraag hoe we ons dit vak eigen hebben gemaakt. De cursusnieuwslezen geeft hierop antwoord en is volledig uit eigen ervaring en kennis opgebouwd. Een praktische radiocursus als deze is uniek in Nederland.
 
Meedoen aan de Basiscursus
De Basiscursus  is geschikt voor vrijwel iedereen. Zowel voor mensen die werken bij een lokale omroep of een ander mediabedrijf, als voor degenen die voor het eerst kennismaken met het vak.  We werken in een groep, maar je krijgt ook veel individuele aandacht. Naast de behandeling van theoretische lesdelen worden ook proefopnames gemaakt, zodat je na afloop een demo hebt met een eigen nieuwsbulletin. De Basiscursus vindt plaats op zaterdag 26 november en zaterdag 10 december op het Hilversumse Mediapark. Wil je meedoen? Ga naar de website en schrijf je in via het contactformulier of mail info@cursusnieuwslezen.nl.
 
Meedoen aan de Verdiepingscursus
De Verdiepingscursus is speciaal voor de meer ervaren radiomaker. Deze vindt plaats medio januari 2012 op het Hilversumse Mediapark en je kunt  je nu al inschrijven. In deze cursus gaan we nog dieper in op de theorie. We leren je de berichten zowel qua inhoud als stemgebruik aan te passen aan verschillende zenders en doelgroepen. Qua leestechnieken zetten we nog meer puntjes op de i. Dus  wil jij een persoonlijke nieuwsstijl ontwikkelen, maar ook breed inzetbaar worden als neutrale boodschapper? Dan biedt de Verdiepingscursus uitkomst. Deze cursus bestaat net als de Basiscursus uit twee lesdagen, inclusief lunch en borrel, lesmateriaal en uiteraard een professionele demo. Wil je meedoen? Ga naar de website en schrijf je in via het contactformulier of mail info@cursusnieuwslezen.nl.
 
Demo insturen
Om mee te kunnen doen aan de Basiscursus hoef je geen audio demo op te sturen. Om mee te kunnen doen aan de Verdiepingscursus wel. Stuur deze maand een demo (mp3) naar info@cursusnieuwslezen.nl waarin je twee nieuwsberichten voorleest, die je zelf hebt geschreven. Geef ook aan wat jouw persoonlijke doel is.
 
Kosten
De Basiscursus van twee dagen kost met introductiekorting slechts 299,- per persoon (dus slechts €150,- per dag). De Verdiepingscursus van twee dagen kost met introductiekorting €399,- per persoon.
**Let op: data en locatie zijn nog onder voorbehoud en de introductiekorting geldt alleen voor de eerste tien cursisten. Voorwaarden en betalingsdetails krijg je per e-mail toegestuurd.

Meer informatie? Ga naar http://www.cursusnieuwslezen.nl of mail info@cursusnieuwslezen.nl

VOORWAARDEN INSCHRIJVING
Inschrijven kan via e-mail en je inschrijving wordt definitief na ontvangst van de betaling en vindt plaats op volgorde van binnenkomst van de betaling. Maak het bedrag uiterlijk twee weken voor aanvang over op gironummer 456.85.09 t.a.v. H.P.A.S. Zwitserlood te Hilversum. De cursussen vinden doorgang onder voorbehoud van voldoende deelname. Het minimale aantal deelnemers wordt vastgesteld door de cursusleiders. Zij behouden zich ten alle tijden het recht voor data en tijden van cursussen te wijzigen en/of deze te annuleren bij overmacht. Bij annulering zullen reeds betaalde cursusvergoedingen terug worden betaald. Tot veertien dagen voor aanvang van de cursus is afmelden mogelijk. Het reeds betaalde bedrag wordt dan terugbetaald onder aftrek van €25,- administratiekosten. Binnen veertien dagen voor aanvang afzeggen en tijdens de cursus stoppen geeft geen recht op restitutie.

Contact/info: info@cursusnieuwslezen.nl
check you tube: http://www.youtube.com/watch?v=


 

© s. kroeske - j.fictoor