K Het landelijke commerciële radiostation Kink FM gaat door onder een nieuwe naam. Vanaf zaterdag heet het radiostation 'Pinguinradio'. Kink FM stopt officieel op 1 oktober 2011. Op deze datum zou Kink FM 16 jaar zijn geworden. 'Pinguinradio' zal voorlopig alleen non stop muziek uitzenden. Op 1 januari 2012 moet het verder gaan als volwaardig station.
 
Het landelijke station mag niet door gaan onder de naam Kink FM. Deze naam blijft in het bezit van V-Ventures. Directeur Guido van Nispen wilde de naam Kink FM niet afstaan.

Het nieuwe radiostation is vanaf 1 oktober 2011 ook te horen via de portal Radio.NL. Pinguinradio zal voorlopig 'alleen' via internet gaan uitzenden. "No Bullshit, great music" is het motto van de nieuwe internetzender.

Initiatiefnemers zijn Erwin Vogel en Bazz Barnasconi en 2 Kink FM luisteraars van het eerste uur, die samen met Diederik van Zessen en Flip van den Enden de basis gaan vormen voor deze webzender. Jantien van Tol, stationmanager van Kink FM gaat niet mee naar 'Pinguinradio'. Meer nieuws volgt spoedig.

Bron: RadioWereld.NL

 

© s. kroeske - j.fictoor