A Arrow Jazz FM mag vanaf 1 september weer uitzenden op zijn oude frequenties. Kavel A8, dat is bedoeld voor jazz en/of klassieke muziek, is toegewezen aan Exceed Jazz B.V. Dat bedrijf is een zusterbedrijf van Conclusion en is sinds 2010 eigenaar van Arrow Jazz FM.

In een eerste reactie laat Erik Hallers aan RadioFreak weten blij te zijn met het verkrijgen van de frequentie: "Het heeft even geduurd en het werd steeds uitgesteld maar een uur geleden kregen we het dan eindelijk te horen." Hij laat weten dat alle voorbereidingen getroffen zijn en het station op 1 september ook on air gaat. "Het is kort dag maar we willen zo snel mogelijk de lucht in." Het station wil als eerste in de Randstad on air en daarna in de rest van het land.

Geïnteresseerde partijen konden tot en met 10 juni 2011 een aanvraag indienen voor de landelijke FM-vergunning voor jazzmuziek. Vier partijen hebben uiteindelijk een aanvraag ingediend. Er zijn uiteindelijk maar drie aanvragen toegelaten tot de procedure van de vergelijkende toets: Eén aanvraag is geweigerd, omdat niet voldaan is aan de minimumeisen van de aanvraagprocedure.
In de vergelijkende toets is getoetst op het programmatische aanbod en de kwaliteit van het bedrijfsplan. De drie aanvragers hadden volgens het Agentschap Telecom alle drie een goed programmatisch bod. Het bedrijfsplan maakte uiteindelijk het onderscheid, waardoor de vergunning verleend is aan Exceed Jazz B.V.

Bron: http://www.radiofreak.nl/

 

© s. kroeske - j.fictoor