U De NTR Radioprijs is dé aanmoedigingsprijs voor studenten journalistiek en jonge radiomakers uit Nederland en Vlaanderen. Dit jaar wordt de prijs (tot voor kort RVU Radioprijs) voor de 20e keer uitgereikt. Er zijn meer dan 30 inzendingen bij de NTR binnengekomen, waaruit de nominatiecommissie 11 inzendingen heeft geselecteerd.

Journalistiek en Cultuur
De 11 genomineerden zijn onderverdeeld in twee categorieën: nieuwsgeoriënteerd (feitelijk/journalistiek) en cultureel (beschouwend, persoonlijk). De winnaars van beide categorieën ontvangen elk € 750. De nominatiecommissie die de 11 programma’s selecteerde bestaat uit Maya Schepers (tevens eindredactie) en Jaap Vermeer (tevens studentenbegeleiding).

De jury
Voorzitter van de jury van de NTR Radioprijs is dit jaar de nieuwe burgemeester van Hilversum en voormalig hoofdredacteur van de Volkskrant Pieter Broertjes. Verder bestaat de jury uit de jonge Vlaamse radiomaker Koen De Smet (winnaar vorig jaar), Vincent Bijlo (cabaretier, columnist en presentator Holland Doc Radio), Willemijn Veenhoven (presentatrice BNN Today) en Kees Vlaanderen (schrijver en documentairemaker bij de Human).

Uitzendingen
De genomineerde programma´s worden tussen zondag 31 juli t/m zondag 28 augustus wekelijks uitgezonden in Holland Doc Radio (NTR/VPRO) van 21.00-22.00 uur op Radio 1. De finale is op zaterdag 3 september, live op Radio 1 van 16:00-16:30 uur in de tijd van AVRO’s Opium Radio en vindt voor het eerst plaats in Theater Carré in Amsterdam. De presentatie wordt verzorgd door Henk van Middelaar.

de genomineerdern zijn te vinden via deze link:
http://radioprijs.ntr.nl/category/nominaties-2011/

 

© s. kroeske - j.fictoor