K Na bijna 30 jaar onafgebroken uitzenden slaat Keizerstad FM een compleet nieuwe richting in. Met ingang van 16 september is Radio Oranje Nationaal via de zenders van Keizerstad FM te beluisteren.

Natuurlijk ga je bij zo’n beslissing niet over één nacht ijs” zegt Ignas Kuppens, mede-eigenaar van de Oostelijke Media Groep BV, vergunninghouder van verschillende regionale FM frequenties en directeur van Keizerstad FM. “De smaak en wensen van luisteraars veranderen regelmatig. Als radio-ondernemer ben je dan ook continu bezig om daar zo goed mogelijk op in te spelen. Daarbij heb ik samen met mijn compagnon André Bax de focus gelegd op het zeer populaire Nederlandse product.

De 51-jarige Kuppens zet zelf ook een punt achter zijn bijna 30-jarige jubileum als directeur van de zender. “Met het stoppen van Keizerstad FM is voor mij ook het moment gekomen om na zoveel tropenjaren het stokje over te geven aan de jongere garde”, aldus Kuppens. “Keizerstad FM in de huidige vorm af te sluiten is natuurlijk niet niks, maar het geeft anderzijds erg veel voldoening over wat er in de afgelopen jaren is bereikt. Het wordt tijd voor een frisse wind via onze ether- en kabelfrequenties. Onze adverteerders en relaties reageren ook positief en daar zijn we blij mee. Wij zijn er van overtuigd dat Radio Oranje Nationaal via onze sterke zenders in Arnhem en Nijmegen een succesvol radiostation gaat worden.

Radio Oranje Nationaal is gelieerd aan TV Oranje, een televisiestation dat een enorm publiek bereikt. Toen Nico Silvius, commercieel directeur van de TV-zender, startte met een radioversie in Brabant en op zoek was naar uitbreiding, was de keus snel gemaakt” zegt Kuppens. Nico Silvius, oprichter en oud eigenaar van RADIONL, geeft desgevraagd aan dat in het nabije verleden luisteronderzoeken hebben aangetoond dat Nederlandse muziek super populair is. “Er is een groeiend publiek voor dit genre. Hoe zou het anders komen dat concertpodia als de Gelredome en Arena avond aan avond volgeboekt zitten met muziek afkomstig uit Nederland. Denk hierbij aan Marco Borsato, De Toppers, Symphonica in Rosso met Nick en Simon, Piratenfestijnen, ga zo maar door. Welke buitenlandse artiest krijgt dat voor elkaar?”, aldus Nico Silvius.

De luisteraar die na 16 september afstemt wordt voornamelijk getrakteerd op Nederlandse hits van vroeger en nu. “Kijk er niet gek van op als je ook Dennie Christian, Spargo, George Baker, BZN en The Cats voorbij hoort komen, want die passen er prima bij!” zegt Silvius.

Radio Oranje Nationaal is vanaf 16 september te beluisteren via zenders in Arnhem FM 95.5, Nijmegen FM 94.2 en via alle kabelnetten in Gelderland. Kijk voor de kabelfrequenties op www.radiooranjenationaal.nl of www.keizerstad.nl.

 

© s. kroeske - j.fictoor