N 11 Augustus heeft Radio 538 haar nieuwe website gelanceerd! Een jaar lang heeft de interactive afdeling van Radio 538 - in samenwerking met interaction design bureau Dauw en webontwikkelaar Arno Hoogma - aan de zeer geavanceerde website van www.radio538.nl gewerkt. De site trekt maandelijks twee miljoen unieke schermen, meer dan tien miljoen impressies en heeft ruim 230.000 538 VIPS. De nieuwe website bevat de meest nieuwe en unieke technieken, zoals bijvoorbeeld een social media toolbar. Hiermee kan de bezoeker via Radio 538 en het Radio 538 VIP-systeem in één keer alle sociale netwerken beheren en tegelijkertijd meepraten tijdens de Radio 538 uitzending.

De nieuwe website heeft een geheel vernieuwde vormgeving, in de vorm van een vintage radio. Hierbij komen content, branding en commerciële uitingen samen. De toegankelijke interface zorgt ervoor dat informatie eenvoudig en op een leuke manier te vinden is. Ook is de website handig te bedienen op tablets en kan de bezoeker inloggen met een social network account. Hierdoor is alle content van de site ook direct te delen met alle sociale netwerken.

De zeer uitgebreide content over de Radio 538 programma's en DJ's zijn overzichtelijk samengevoegd in de speciaal daarvoor ontwikkelde widget. De vernieuwde player biedt alle digitale stations aan, in zowel video als audio. Op een eenvoudige manier is van station naar station te wisselen en is direct te lezen wat er over Radio 538 op alle social media gebeurt. Daarnaast is alle content gemakkelijk te vinden zonder het hoofdscherm te verlaten.

Ook zijn er nieuwe advertentievormen, zoals de ‘Take Over’ waarmee adverteerders op een sexy manier aandacht op hun merk kunnen focussen. Daarnaast zijn er ook subtiele manieren om op een zeer relevante wijze het desbetreffende merk onder de aandacht te brengen. De bezoeker kan deelnemen aan prijsvragen en zelfs direct het item kopen!
Kortom, Radio538.nl is met de komst van deze website weer helemaal up to date en met het gebruik van de nieuwste technieken ook helemaal klaar voor de toekomst!

Meer informatie: www.radio538.nl

Over Dauw
De interactieve producten van Dauw staan bekent om de korte leercurve, hoog gebruiksgemak en een kwalitatieve beleving van de bezoeker. Dit ontstaat door gebruik te maken van hetgeen de mens al kent. Voor Radio 538 bedacht Dauw; een vintage radio. Nadat de volledige content in het interactie ontwerp was verwerkt, startte de derde fase; de productie en design van het interactie ontwerp. www.dauw.nu

Arno Hoogma
Het onmogelijke op webontwikkeling mogelijk maken. Zo ervaart Radio 538 de samenwerking met Arno Hoogma. In zijn eigen woorden zegt hij: bedrijven te helpen bij het maken van html5 websites en webapplicaties voor zowel desktop als mobiel gebruik. http://arno.hoog.ma


 
 

© s. kroeske - j.fictoor