T

Afgelopen maanden heeft de uitgifteprocedure voor de twee beschikbare kavels A7 en A8 plaatsgevonden. Voor kavel A7 (ongeclausuleerd) voldeed geen van de aanvragers aan de minimumeisen die waren gesteld.

Daarom zijn de aanvragen niet in behandeling genomen en is A7 voorlopig onverdeeld gebleven. De uitgifteprocedure van kavel A8 loopt nog en naar verwachting zal kavel A8 (met een clausulering van Jazz, Klassieke Muziek) voor 1 september worden verleend.

Inzet A7 en A8 voor vermindering ontvangstproblemen
Bij de publieke en commerciële omroepen zijn door de brand en instorting van de zendmast Smilde ontvangstproblemen in het noorden en oosten van Nederland ontstaan. Om de ontvangstproblemen voor de luisteraar te verminderen worden voorlopig frequenties van kavel A7 en A8 ingezet om de ontstane gaten in de dekking te vullen. Dit is mogelijk omdat voor kavel A8 op dit moment de uitgifteprocedure nog loopt en kavel A7 onverdeeld is gebleven. Uit kavel A8 worden na het ingaan van de vergunning geen frequenties meer gebruikt. De frequenties uit kavel A7 kunnen worden ingezet zolang deze nog niet is uitgegeven.

Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie beraadt zich over de verdeling van kavel A7. In haar overwegingen zal, naast het beleidsdoel van digitalisering, ook de ontstane situatie ten aanzien van de zendmast in Smilde worden meegenomen.

bron: http://www.agentschaptelecom.nl/

 
 
Reacties
Nog geen reacties
Plaats reactie
 

© s. kroeske - j.fictoor