R Vanaf maandag 16 mei heeft Nederland er een nieuwe radiozender bij: Radio Oranje Nationaal. De zender wordt gelanceerd als radiobroertje van televisiezender TV Oranje, die al meer dan vijf jaar uiterst succesvol is met muziek van eigen bodem. Ook Radio Oranje Nationaal zal zich richten op de Hollandse muziek. De zender gaat van start in de provincie Noord-Brabant op etherfrequentie 93.6 FM en kabelfrequenties 105.0 FM (UPC Zuidoost-Brabant) en 104.1 FM (OnsBrabantNet). Verder is ‘Radio Oranje Nationaal’ wereldwijd te beluisteren via www.nederland.fm.

Nu ook een ‘oranje’ radiozender
Initiatiefnemer van ‘Radio Oranje Nationaal’ is Nico Silvius, oprichter en oud directeur van RADIONL, die hiermee terugkeert als actieve speler op de radiomarkt. Silvius trad recentelijk ook toe tot het team van TV Oranje, waar hij verantwoordelijk is voor de commerciële activiteiten. ‘Radio Oranje Nationaal’ heeft de etherfrequentie overgenomen van Royaal FM. Volgens Silvius is Brabant bij uitstek geschikt om een nieuwe radiozender te starten vanwege de grote populariteit van het Nederlandse lied in die provincie. Ook denkt hij dat de combinatie van een radio- en televisiezender vele mogelijkheden biedt om het Nederlandse repertoire te versterken en te promoten.

Muziekkeuze
‘Radio Oranje Nationaal’ is een gezellige muziekzender met bekende Nederlandse liedjes van vroeger en nu. Verder biedt de zender nieuws (verzorgd door Novum), weerberichten en actuele verkeersinformatie uit Brabant (verzorgd door de ANWB). Het presentatieteam bestaat uit zowel bekende presentatoren als nieuw talent. De slogan van ‘Radio Oranje Nationaal’ is ‘Bekroond door het Nederlandse lied’. Op de website www.radiooranjenationaal.nl kunnen verzoekjes worden aangevraagd. Verder organiseert ‘Radio Oranje Nationaal’ onder meer muziekprijsvragen en een rondreizende ‘MuziekShow’.



 

© s. kroeske - j.fictoor