T DJ Tiesto mag zichzelf binnenkort een BNN-er noemen. Vanaf april 2011 is de dj elke zaterdagnacht met zijn radioprogramma Tiesto's Club Life van 00.00 tot 02.00 uur te horen bij BNN op 3FM. Tiesto sloot 19 januari zijn kennismakingsrondje bij BNN en 3FM af bij zijn nieuwe radiocollega's Coen en Frank in De Coen en Sander Show. Tiesto is erg blij met zijn komst naar 3FM: "In 2005 kreeg ik een Bart Award. Wie had toen gedacht dat ik ooit met Bart's omroep zou gaan samenwerken? Muzikaal zijn 3FM en ik steeds beter bij elkaar gaan passen. Vroeger draaide ik vooral trance, tegenwoordig omarm ik allerlei muziekstijlen. Ik werk nu voornamelijk samen met bands die op 3FM worden gedraaid, dus dat maakte deze stap voor mij meer dan logisch. 3FM past bij de nieuwe muziekstijl waar Tiesto anno 2011 voor staat."

De zaterdagavond van 3FM staat bij BNN vanaf april 2011 dus volledig in het teken van dance: Ajouad El Miloudi geeft om 22.00 uur het startschot met hét stapprogramma van BNN "The Sense of Dance". Vervolgens luidt Tiesto's Club Life vanaf 00.00 uur de dancenacht in bij 3FM. "Ik ben trots dat een van de populairste en beste dj's ter wereld mijn collega wordt bij BNN. Eerst The Sense met de meest dansbare nummers en dan met Tiesto de nacht in. Samen met hem zorg ik er voor dat stilzitten op zaterdag voor de 3FM luisteraar onmogelijk is!" Aldus een enthousiaste Ajouad.

3FM Zendermanager Wilbert Mutsaers: "Het is een voorrecht om een DJ van wereldfaam en een prettig mens als Tiesto op 3FM te verwelkomen. Zijn recente remixen van MUSE, Bloc Party, Yeah Yeah Yeahs, Amy MacDonald en Editors laten zien dat Tiesto en de 3FM-danceprogrammering een match zijn. Zijn samenwerking met artiesten zoals Nelly Furtado en Busta Rhymes laten zien dat Tiesto aan een nieuw hoofdstuk in zijn carriere is begonnen, een hoofdstuk waar 3FM graag aan meeschrijft. De 3FM-zaterdagnacht begint vanaf april met Tiesto Club Life tot 02.00 uur met daarna aansluitend het onvolprezen White Noise van Dave Clarke (VPRO/3voor12) tot 04.00 uur, een prachtige dancenacht".
 

© s. kroeske - j.fictoor