W Tijdens een ‘feestelijke’ uitzending van het Radio 2 programma Theater van het Sentiment is Het Weeshuis van de Hits uitgeroepen tot meest legendarische radioprogramma van de KRO. Het populaire programma uit de jaren 80, met Peter van Bruggen en ‘Morrison’, kreeg de meeste stemmen van het publiek.

Het Weeshuis van de Hits werd van 1981 tot en met 1991 uitgezonden op Hilversum 3, later Radio 3. Eerst op de woensdagmiddag en later op zondagmiddag. Uniek aan dit muziekprogramma vol emoties, gevoelens en sferen was dat zich na iedere uitzending een paar honderd luisteraars meldden die lid wilden worden van Het Weeshuis, zegt de woordvoerder. Luisteraars bleken gevoelig voor de charmeteksten van het ‘weesje’ Morrison, dat in een jaar tijd 25.000 leden binnen haalde.

De tweede plaats in deze verkiezing van meest populaire radioprogramma in de KRO geschiedenis is voor Theater van het Sentiment, op de voet gevolgd door de zoekrubriek Adres Onbekend. Het Radio 2 zomerprogramma Route du Soleil van Peter van Bruggen eindigde op de vierde plek. De top 5 eindigt met het actuele lunchprogramma Tijd voor Twee van Frits Spits.
http://www.archive.org/

 

© s. kroeske - j.fictoor