B Een bijzondere jury bestaande uit Tineke de Nooij (voorzitter), Erik de Zwart, Marjolein Dekkers, Iwan Reuvekamp, Sieb Kroeske en Pierre Papa stelt de komende weken de nominaties vast van de 'RadioBitches Awards', een initiatief van V-Academy. De nominaties worden op 1 november in Hilversum bekendgemaakt. De jury kwam deze week voor het eerst bij elkaar ( http://www.dailymotion.com/video/xf49mq_radiobitches-jury-overleg_shortfilms ).

Op 7 december worden de ‘RadioBitches Awards' uitgereikt in het Hilversumse Podium de Vorstin. Bij de RadioBitches Awards draait het om talentvolle radiovrouwen die zich onderscheiden in de radiowereld. De Awards worden overhandigd aan zowel vrouwen voor als achter de schermen. Onder meer Claudia de Breij, Annemieke Schollaardt en Evelien de Bruijn ontvingen de onderscheiding tijdens eerdere edities.

De RadioBitches Awards zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: RadioBitch, TalentBitch, BackstageBitch en NewsBitch. Daarnaast wordt de RadioBitches Oeuvre Award uitgereikt aan een radiovrouw die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt binnen het radiovak. Om niet helemaal voorbij te gaan aan de mannen, wordt de Bitches Bastard Award door de genomineerde RadioBitches toegekend aan hun favoriete radioman.
Op 1 november nomineert een vakjury per categorie drie vrouwelijke radiotalenten, waarna het publiek op www.radiobitches.nl de winnaressen bepaalt. Juryvoorzitter is Tineke de Nooij. Zij won in 2007 de RadioBitches Oeuvre Award.

RadioBitches
Om radiovrouwen onder de aandacht te brengen werd in 2007 de website RadioBitches.nl gelanceerd; dé website over Nederlandse radiovrouwen. Al snel was de conclusie dat aan deze site ook een award-uitreiking zou moeten worden gekoppeld, een jaarlijks terugkerend evenement waarin de radiovrouwen extra in de spotlight worden gezet. Inmiddels heeft de verkiezing een definitieve plaats in het Nederlandse medialandschap veroverd. Op www.radiobitches.nl word je op de hoogte gehouden over de RadioBitches Awards.

V-Academy
RadioBitches Awards is een initiatief van V-Academy, de kweekvijver voor jonge, veelbelovende mediatalenten die tijdens een praktische stage opgeleid worden tot crossmediale professionals. Tien stagiaires werken gedurende vijf maanden in de praktijk aan de ontwikkeling en productie van crossmediale formats. De ontwikkelde en geproduceerde formats worden uitgezonden via online - en digitale media.
Met V-Academy voorziet V-Ventures in de behoefte van de nieuwe generatie mediatalenten aan een crossmediale opleiding. Meer informatie op: www.v-academy.nl

RadioBitches Awards Jury

Juryvoorzitter: Tineke de Nooij
Met meer dan 40 jaar ervaring in de media is Tineke's  aandeel in het medialandschap groot. Haar glansrijke  carriére  begon bij Radio Veronica waar ze de eerste vrouwelijke DJ van het station werd. Het bleef echter niet  bij radio, iedereen kent haar van het tv-programma “ Tineke ”. Vanaf 6 september is zij op Radio 5 te horen met haar eigen programma “ TinekeShow ”.

Erik de Zwart
Erik is succesvol mediaondernemer en presentator van het programma Veronica Top 40 Hitdossier op Radio  Veronica. Voorheen was hij o.a. verantwoordelijk voor de start van Radio 538 en presenteerde hij de Top 40 op  diverse zenders. In 2008 startte hij een eigen muzieklabel genaamd 21st Century Music.

Sieb Kroeske
Sieb is docent Radio- en Muziekmanagement aan de Hogeschool INHolland Haarlem en auteur van het boek  Radiomanagement. Daarnaast is hij ook actief als marktonderzoeker in de muziek-, en radiobranche. Voorheen  werkte hij o.a. bij Radio Veronica en was hij directeur van de Stichting Nederlandse Top 40. Sieb heeft ruim 8 jaar bij BMG gewerkt waar hij verantwoordelijk was voor diverse muzieklabels, waaronder het label van U2.

Marjolein Dekkers
Marjolein is Hoofd Radio bij Omroep Max. Voorheen werkte ze zowel voor als achter de schermen bij verschillende omroepen zoals Veronica, AVRO en BNN. Club Veronica was haar eerste opstap naar een succesvolle carriére in de mediawereld.

Pierre Papa
Pierre bundelt al zijn ervaring en kunde in zijn eigen coaching-bedrijf Radiocoach, waar hij regionaal en landelijk talent coacht. Voorheen werkte hij als presentator en nieuwslezer bij o.a. 3FM, AVRO en V-Radio. Hij  was ook actief als coach en programmaleider bij jongerenzender FunX.

Iwan Reuvekamp

Iwan is programmadirecteur van Q-music Nederland. Daarnaast coacht hij via zijn eigen bedrijf Nice1 jong talent bij diverse radiostations. Voorheen werkte Iwan o.a. als opleidingscoördinator  bij 3FM en was hij regisseur/producer van het programma “ Giel ” .

 
 

© s. kroeske - j.fictoor