T Tineke de Nooij tekende onlangs een contract bij omroep Max voor haar nieuwe programma Tinekeshow op Radio 5 Nostalgia. Tineke De Nooij was bijna tien jaar weg bij de radio. Ze reageert verheugd op haar comeback. ‘Er zijn twee generaties met mij opgegroeid en ik zie geen enkele reden om te stoppen. Tinekeshow is echt helemaal mijn show, energiek en vrolijk.’ De presentatrice neemt vanaf 6 september op werkdagen tussen vier en zes uur ‘s middags plaats in de studio. In haar show komen mensen, muziek en verhalen samen.

Maxdirecteur Jan Slagter liet in een reactie weten dat zijn omroep de komende jaren een enorme groei doormaakt. ‘Wij zijn zeer verheugd dat nu ook Tineke de Nooij daar onderdeel van uitmaakt.’

Tineke was ooit de eerste vrouwelijke dj bij Radio Veronica. Ze begon bij de piratenzender in 1962 met haar programma Koffietijd met Tineke. Haar jingle was ‘Een twee drie vier vijf zes zeven acht negen Tineke’. Ook verwierf ze bekendheid met haar tv-programma Tineke, vanaf 1982 ‘s middags te zien op Veronica.

http://www.tineke.nl/
http://www.omroepmax.nl/
 

© s. kroeske - j.fictoor